Izraelský útok na školu v Gaze si vyžiadal desiatky obetí, ukrývalo sa v nej približne 6 000 vysídlencov (foto)

11.8.2024 (SITA.sk) –

  • aktualizované 10. augusta 2024, 13:16

Izraelský nálet zasiahol budovu školy v meste Gaza, ktorá slúžila ako útulok pre utečencov, a zabil najmenej 80 ľudí. Riaditeľ tamojšej nemocnice al-Ahlí Faid Naím pre agentúru AP uviedol, že do zariadenia priviezli 70 tiel obetí útoku a časti tiel prinajmenšom 10 ďalších. Úder v centre mesta tiež zranil 47 ľudí, uviedlo palestínske ministerstvo zdravotníctva.

Izraelská armáda priznala útok. Uviedla však, že zasiahla veliteľské centrum militantného hnutia Hamas, ktoré bolo v škole. Hamas poprel, že by školu využil na tento účel.

Školu a mešitu v nej, kde sa pred vojnou ukrývalo približne 6 000 vysídlencov, zasiahli tri strely, uviedol hovorca záchranárov civilnej obrany v Pásme Gazy, ktorá je činná pod vládou Hamasu. Podľa jedného zo svedkov sa tak stalo počas modlitieb na úsvite.

Viac k témam: Izraelská armáda, Izraelsko-palestínsky konflikt, izraelský útok, palestínske ministerstvo zdravotníctva, Pásmo Gazy, Útok Hamasu na Izrael, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Izraelský útok na školu v Gaze si vyžiadal desiatky obetí, ukrývalo sa v nej približne 6 000 vysídlencov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.