Po ruskom raketovom útoku v meste Kramatorsk zomrel pracovník agentúry Reuters

27.8.2024 (SITA.sk) –

  • aktualizované 26. augusta, 9:14

Britský bezpečnostný poradca spolupracujúci s tímom žurnalistov tlačovej agentúry Reuters zahynul pri ruskom raketovom útoku, ktorý v sobotu v noci zasiahol hotel v ukrajinskom meste Kramatorsk. Úmrtie 38-ročného Ryana Evansa potvrdila agentúra Reuters. Dvaja ďalší členovia tímu, ktorý pozostával zo šiestich ľudí, sú hospitalizovaní.

Hotel Sapphire v Kramatorsku podľa miestnych predstaviteľov zasiahla balistická raketa Iskander-M. Okrem hotela ruský útok zničil aj susednú viacposchodovú budovu, povedal gubernátor Doneckej oblasti Vadym Filaškin.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Reportéri agentúry AP uviedli, že hotel skončil v troskách a hodiny po útoku na mieste pracovali bagre, aby trosky vyčistili.

Ostatní členovia tímu agentúry Reuters sú v poriadku. Okrem hotela ruský útok zničil aj susednú viacposchodovú budovu, povedal gubernátor Doneckej oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v auguste 2024 (fotografie)

Viac k témam: civilné obete, Iskander-M, Kramatorsk, ruské útoky, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Po ruskom raketovom útoku v meste Kramatorsk zomrel pracovník agentúry Reuters © SITA Všetky práva vyhradené.