Matej Beňuš si po zisku bronzovej medaily na olympiáde vybojoval celkové prvenstvo vo Svetovom pohári

21.9.2024 (SITA.sk) – Slovenský vodnoslalomársky reprezentant Matej Beňuš prežíva mimoriadne úspešný rok. Po zisku bronzovej medaily v C1 na olympijských hrách v Paríži v sobotu vybojoval celkové prvenstvo vo Svetovom pohári.

Na záverečných pretekoch sezóny v španielskom La Seu d’Urgell skončil síce mimo pódia, až na štvrtej priečke, no i toto umiestnenie mu nakoniec stačilo na konečnú 1. pozíciu v celkovej klasifikácii.

Beňuš sa stal víťazom Svetového pohára po štvrtý raz v kariére. Predtým triumfoval aj v rokoch 2010, 2015 a 2019. V sobotu v súboji o prvenstvo vo SP zdolal Slovinca Žigu Lina Hočevara. Pred pretekmi v Španielsku viedol Beňuš pred slovinským konkurentom o tri body a v semifinále za ním tesne zaostal, no vo finále predviedol lepšiu jazdu ako Hočevar, ktorého klasifikovali až na 7. priečke. Beňuš tak triumfoval vo SP s náskokom 15 bodov.

Ďalší Slovák Michal Martikán skončil v sobotňajšom finále C1 na tretej pozícii a v konečnom hodnotení obsadil 7. post. Marko Mirgorodský vypadol z hry o triumf vo Svetovom pohári 14. miestom v semifinále. V celkovej klasifikácii nakoniec skončil štvrtý.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Svetový pohár
Zdroj: SITA.sk – Matej Beňuš si po zisku bronzovej medaily na olympiáde vybojoval celkové prvenstvo vo Svetovom pohári © SITA Všetky práva vyhradené.