Po útoku ukrajinského dronu horí ďalší sklad zbraní na severozápade Ruska, uzatvoriť museli aj hlavnú ruskú diaľnicu

21.9.2024 (SITA.sk) – Po útoku ukrajinského bezpilotného lietadla vypukol v noci na sobotu požiar v Tverskej oblasti hlboko na území Ruska. Útok vyvolal explózie a uzatvorenie hlavnej ruskej diaľnice po tom, ako podľa ruských spravodajských správ a tamojšieho ministerstva obrany Ukrajina vypustila na Rusko a okupovaný ukrajinský polostrov Krym viac ako stovku bezpilotných lietadiel.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zasiahnutý sklad sa nachádza len niekoľko kilometrov od ďalšieho skladu, na ktorý v stredu ráno zaútočili ukrajinské drony, pričom zranili 13 ľudí a spôsobili obrovský požiar.

Ruské úrady v sobotu uzavreli 100-kilometrový úsek diaľnice a evakuovali cestujúcich z neďalekej železničnej stanice po tom, čo požiar spôsobil sériu výbuchov. Príspevky na telegramových kanáloch uviedli, že zasiahnutý sklad s ruskými raketami sa nachádza neďaleko mesta Toropec v Tverskej oblasti, asi 380 kilometrov severozápadne od Moskvy a približne 500 kilometrov od ukrajinských hraníc.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Požiar a explózie nastali aj v muničnom sklade na juhozápade Ruska v Krasnodarskom kraji. Videá na sociálnych sieťach ukazovali oranžové mraky stúpajúce nad obzorom, pričom takmer nepretržite bolo počuť tupé zvuky detonácií.

Ruské ministerstvo obrany tvrdilo, že jeho sily protivzdušnej obrany v noci na sobotu zostrelili 101 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad ruským územím a okupovaným Krymom. Neboli žiadne správy o obetiach.

Viac k témam: ruské ministerstvo obrany, ruské muničné sklady, ruské územie, rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinské útoky, útok dronmi, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Po útoku ukrajinského dronu horí ďalší sklad zbraní na severozápade Ruska, uzatvoriť museli aj hlavnú ruskú diaľnicu © SITA Všetky práva vyhradené.