Smrteľná nehoda pri Košiciach. Malý chlapec na bicykli neprežil zrážku s autom (foto)

24.9.2024 (SITA.sk) – V obci Nováčany (okres Košice-okolie) vyhasol pri dopravnej nehode život malého cyklistu. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, nehoda sa stala v pondelok 23. septembra po 16:00. Vodička viedla po miestnej komunikácii automobil značky Kia, a to v smere od obce Rudník.

Chlapca oživovali desiatky minút

„Z doposiaľ nezistených príčin však na križovatke cesty III/3363 s miestnou komunikáciou, nachádzajúcou sa pri obecnom úrade, došlo k zrážke prednej časti vozidla a maloletého cyklistu, ktorý, pravdepodobne, pri prejazde križovatky nerešpektoval pokyn vyplývajúci z dopravnej značky „daj prednosť v jazde“,” uviedla Ivanová.

Chlapec po zrážke spadol na chodník povedľa cesty. Privolaní záchranári a tiež posádka leteckých záchranárov, ktorí na miesto prileteli, maloletého oživovali desiatky minút. Napriek ich úsiliu chlapec krátko pred 18:00 zraneniam na mieste podľahol.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Polícia začala trestné stíhanie

„Vodička osobného motorového vozidla bola na mieste podrobená dychovej skúške, jej výsledok prítomnosť alkoholu v jej dychu nepotvrdil, a na zistenie prítomnosti prípadných iných návykových látok jej bol v nemocnici odobratý biologický materiál,” informovala krajská policajná hovorkyňa.

Polícia začala v súvislosti s nehodou trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia, jej presné príčiny, aj miera zavinenia jednotlivých účastníkov, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac k témam: Cyklista, Dopravná nehoda, Tragická dopravná nehoda
Zdroj: SITA.sk – Smrteľná nehoda pri Košiciach. Malý chlapec na bicykli neprežil zrážku s autom (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.