TIPOS sa stal generálnym partnerom tretej najvyššej futbalovej ligy. Podporí nové talenty a rozvoj futbalu

24.9.2024 (SITA.sk) – TIPOS opätovne potvrdil svoju pozíciu najväčšieho podporovateľa športu na Slovensku. Vstúpil do partnerstva so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) v čase práve rozbehnutej sezóny III. futbalovej ligy. Partnerstvo bude pokračovať aj v nasledujúcej sezóne 2025/2026.

Futbal má na Slovensku dlhú tradíciu a silnú fanúšikovskú základňu. Je to najsledovanejší šport, hrá sa v každom kúte krajiny. Je kolektívnym športom s najväčšou štruktúrou, klubové zastúpenie má od amatérskej po profesionálnu úroveň.

Národná lotériová spoločnosť vstúpila do partnerstva so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) ako generálny partner v rámci tretej najvyššej futbalovej súťaže u nás. Jedným z cieľov nastavenej spolupráce je aj rozvoj slovenského futbalu, a tým aj pomoc talentovaným hráčom na ich ceste k vrcholu.

“Od vstupu do partnerstva so slovenským futbalom na treťoligovej úrovni si sľubujeme zviditeľnenie značky TIPOS v ďalšom športe a zachovanie či skvalitnenie tohto športu v mnohých mestách a obciach Slovenska. Takisto tým chceme dať možnosť novým futbalovým talentom naštartovať ich športovú kariéru. Tretia liga je dôležitým mostom medzi profesionálnym a amatérskym futbalom, ktorý si zasluhuje viac pozornosti aj financií,” povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ národnej lotériovej spoločnosti TIPOS Peter Deďo.

Nastavená spolupráca sa týka hlavne rozvoja futbalu na nižšej, resp. regionálnej úrovni, v podpore mladých talentov, v udržiavaní lokálnej futbalovej kultúry a vytváraní príležitostí pre kluby dosiahnuť vyššie ligové úrovne. “Sme radi, že do rodiny partnerov Slovenského futbalového zväzu pribudla aj národná lotériová spoločnosť TIPOS. Vďaka tomu vieme významným spôsobom vylepšiť podmienky tým klubom, ktoré tvoria veľmi dôležitú oblasť prechodu medzi amatérskym a profesionálnym futbalom a ktoré pokrývajú naozaj celé Slovensko. Verím, že výsledkom vzájomnej spolupráce bude spokojnosť obidvoch strán v prospech celého slovenského futbalu”, zhodnotil prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Aktuálne III. ligu v sezóne 2024/25 tvorí 33 mužstiev, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín. Skupina Východ má 16 tímov a v skupine Západ je ich 17.

Skupinu Východ tvoria tieto mužstvá: MFK Dolný Kubín, FK Spišská Nová Ves, MŠK Tesla Stropkov, MŠK Rimavská Sobota, MFK Snina, ŠK Odeva Lipany, Slávia TU Košice, FTC Fiľakovo, MŠK NOVOHRAD Lučenec, TJ Baník Kalinovo, MFK Vranov nad Topľou a MŠK Námestovo, MŠK Spišské Podhradie, Partizán Bardejov BŠK, FC Lokomotíva Košice a FK Poprad.

V skupine Západ sú tieto tímy: Spartak Myjava, FC Slovan Galanta, OK Častkovce, RCS HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica, FK Podkonice, ŠFK Sereď, TJ Družstevník Veľké Ludince, FK Beluša, TJ Jednota Bánová, FK Rača Bratislava, FC – Žolík Malacky, MŠK FOMAT Martin, OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, FK Slovan Duslo Šaľa, TJ Tatran Krásno nad Kysucou, FKM Nové Zámky a FK Inter Bratislava.

V súčasnosti sa III. futbalová liga hrá systémom jeseň — jar (8 mesiacov). Víťazi oboch skupín postupujú priamo do druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Posledné dve družstvá z 2. najvyššej súťaže zostupujú do III. ligy a podľa geografickej príslušnosti sú zaradené do východnej alebo západnej skupiny.

Sezónu 2024/2025 tvorí 30 kôl v skupine Východ a 34 kôl v skupine Západ. Celkovo sa v tejto sezóne odohrá 512 zápasov. Očakávaná návštevnosť sa pohybuje na úrovni 90 000 divákov za sezónu.

Národná lotériová spoločnosť ponúka v rámci podpory, sponzoringu a partnerskej spolupráce vysoký stupeň stability. Nemalý vklad do regionálneho futbalu by mal prispieť k jeho vyššej kvalite. TIPOS tak touto novou spoluprácou opäť zvýraznil náskok pred konkurenciou v sponzoringu a podpore slovenského športu.

Informačný servis

Viac k témam: Futbal, futbalová liga, PR
Zdroj: SITA.sk – TIPOS sa stal generálnym partnerom tretej najvyššej futbalovej ligy. Podporí nové talenty a rozvoj futbalu © SITA Všetky práva vyhradené.