Izraelská armáda vzhľadom na eskaláciu konfliktu s Libanonom mobilizuje ďalšie zálohy

28.9.2024 (SITA.sk) – Izraelská armáda oznámila, že mobilizuje ďalšie zálohy, keďže eskaluje napätie s Libanonom. Armáda aktivovala tri záložné prápory, ktoré budú slúžiť po celej krajine. Tento týždeň Tel Aviv presunul na sever dve brigády, aby nacvičovali prípadnú pozemnú inváziu.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Izrael v sobotu oznámil, že jeho armáda vzdušným úderom na Bejrút v piatok zabila vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha. Hizballáh to nepotvrdil.

Hovorca izraelskej armády podplukovník Nadav Šošani povedal, že zabitie Nasralláha potvrdili viaceré spravodajské informácie, ale odmietol poskytnúť podrobnosti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Dodal, že je rozumné predpokladať, že Hizballáh podnikne odvetu, ale Izrael je podľa jeho slov vo „vysokej pripravenosti“.

Viac k témam: civilné obete, Izraelská armáda, Izraelsko-palestínsky konflikt, napätie na Blízkom východ, Útok Hamasu na Izrael, Zabitie
Zdroj: SITA.sk – Izraelská armáda vzhľadom na eskaláciu konfliktu s Libanonom mobilizuje ďalšie zálohy © SITA Všetky práva vyhradené.